Pentru o vreme, Jamie Oliver a fost ucenicul unui patiser din Paris. Atelierul unde se plămădeau cofeturile pentru gusturile rafinate ale locuitorilor capitalei franceze era, pentru tânărul mereu curios, un univers fascinant de explorat. Venit din "ţara budincilor", a terciurilor dulci şi a plum-cake-urilor, Jamie era fascinat de creme, foitaje şi spume, de glazurile cu ciocolată şi de alte minuni ale patiserilor şi cofetarilor Oraşului Luminilor.
Acolo a deprins să facă şi aluatul tradiţional pentru tartă, pe care îl consideră "perfect". "Chiar dacă nu aţi mai făcut vreodată aluaturi, dacă respectaţi cantităţile indicate pentru ingrediente şi urmaţi cu exactitate reţeta, nu are cum să nu vă iasă", spune el, propunându-ne o reţetă simplă...
Citeşte mai mult în articolul scris de Magda Cristina Ursache, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 5 noiembrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu