miercuri, 18 noiembrie 2009

Bogăţia din cămară


Pe coperta cărţii sale biografice, "Confidenţial", scrisă de jurnaliştii britanici Stafford Hildred şi Tim Ewbank, Jamie Oliver apare ţinând în mână o varză. Unii ar spune că într-un gest hamletian... Sigur, tratând cu umorul de rigoare imaginea.
Pe mine însă imaginea aceasta a lui Jamie întrebându-se "A fi sau a nu fi... hrană sănătoasă" m-a făcut să caut în cărţile lui o reţetă de murături. Nu de alta, dar curând este Sfântul Andrei şi, cel puţin după tradiţia românească, se încheie sezonul murăturilor, cu ultimul butoi umplut cu varză murată. Nu ştiu cât de tare vă vor mai folosi, pe ultima sută de metri a acestei toamne, reţetele pe care le-am descoperit în cărţile lui. Dar, strângători cum vă ştiu, veţi pune reţetele deoparte, pentru toamna care vine... (Deşi, măcar un borcănel, n-aţi vrea să încercaţi să puneţi. ca să vedeţi ce gust au murăturile pregătite în manieră britanică?)
Dacă, peste câteva săptămâni, la Crăciun, vă mai rămâne vreun borcan cu murături "a la Jamie", vă rog să mă chemaţi şi pe mine, să gust din el!
Citeşte mai mult în articolul scris de Magda Cristina Ursache, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 19 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu