luni, 2 noiembrie 2009

Hrana sănătoasă versus "junk food"


Confom unui nou sondaj, campania lui Jamie Oliver pentru o masă mai sănă­toa­să în cantinele şcolilor nu are un rezultat atât de mare pe cât se aştepta iniţiatorul ei. Schimbarea mentalităţii britanicilor vizavi de hrană se face cu încetinitorul.
În urma intervievării a 2.000 de persoane, analiştii de la Mintel au ajuns la concluzia că tot ce a reuşit programul lui Jamie să facă este să oprească re­du­cerea numărului de copii care mănân­că în şcoli. Cu toate acestea, majoritatea copiilor încă îşi aduc pacheţele de acasă.
Unul dintre purtătorii de cuvânt ai asociaţiei care a realizat sondajul a afirmat: "Doar unul din cinci părinţi crede că mesele servite la cantinele şcolare sunt mai sănătoase decât înainte şi mai bune din punctul de vedere al calităţii, după întreaga campanie televizată a lui Jamie Oliver. Deşi unul din patru părinţi pare foarte mulţumit de noile reglementări privind mâncarea servită în şcoli, nu este un rezultat mulţumitor pentru campania lui Jamie sau pentru noua legislaţie, mai ales văzând preţul pe care îl plăteşte industria din domeniu".
Citeşte mai mult în articolul scris de Magda Cristina Ursache, publicat în Jurnalul Naţional din 2 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu