miercuri, 4 noiembrie 2009

Tartă Bakewell cu prune


Comentariul lui Jamie: Ce-mi place la această tartă este că se păstrează foarte bine, aşa că puteţi lua o felie la pachet sau gusta puţin din ea la ceaiul de după-amiază timp de câteva zile! Dacă vă place tarta Bakewell, dar nu aţi mâncat decât din cea cumpărată, încercaţi-o pe aceasta. Vi se va părea uluitoare. Prunele pot fi perfect coapte sau puţin acrişoare - merg foarte bine oricum. Dacă folosiţi prune de diverse culori, tarta va arăta ca un tablou.
Ingrediente: o tartă de 28 cm, un cubuleţ de unt, o jumătate de cantitate de aluat pentru tarte, un kg prune de diverse feluri, 100 g zahăr, o jumătate de linguriţă de mirodenii mixte pentru prăjituri (cuişoare, ienibahar, scorţişoară), o linguriţă de mălai, dizolvat într-o lingură de apă rece, 50 g fulgi de migdale, zahăr pudră; pentru umplutura de migdale: 285 g migdale întregi opărite, 50 g făină, o păstaie de vanilie, 250 g unt nesărat tăiat cuburi. 250 g zahăr tos, 3 ouă mari organice sau de curte, bătute uşor.
Reţetă din volumul "Acasă la Jamie", Editura Curtea Veche, 2006.
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 5 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu