miercuri, 18 noiembrie 2009

Jamie provoacă America să gătească


Jamie Oliver a organizat la începutul săptămânii trecute un concurs de gătit în centrul oraşului Huntington, competiţie la care au fost invitaţi să participe toţi locuitorii acestuia. Întrecerea a făcut parte dintr-un proiect mai amplu al lui Jamie, care vizează «vindecarea» stilului nesănătos de hrană din SUA.
Când, în 2007, un sondaj arăta că oraşul american Huntington are locuitorii cu stilul de viaţă cel mai nesănătos, Jamie Oliver a simţit că trebuie să ia problema în propriile mâini. S-a hotărât să meargă în Statele Unite şi să repete ceea ce a făcut în Marea Britanie pentru locuitorii oraşului Rotherham. Deşi a întâmpinat o serie de greutăţi şi a avut împotrivă o bună parte din presa americană, Jamie nu s-a lăsat şi a vrut să demonstreze că îi poate transforma pe locuitorii Huntigtonului în destoinici bucătari.
Late Show with David Letterman
Deşi Jamie Oliver nu a ajuns încă la statutul de bucătar preferat al Americii, se pare că asta este direcţia spre care se îndreaptă. Iar acest fapt este dovedit de apariţiile lui într-una dintre cele mai iubite emisiuni tv din State - "Late Show with David Letterman" -, unde Jamie a fost invitat să facă şi câteva demonstraţii culinare. Spre amuzamentul publicului, Jamie a reuşit în doar 5 minute nu numai să gătească un fel de mâncare delicios, ci şi să îl implice în crearea acestuia pe David Letterman însuşi. Nici Tom Cruise nu a putut rezista farmecului lui Jamie.
Citeşte mai mult în articolul scris de Magda Cristina Ursache, publicat în Jurnalul Naţional din 8 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu