miercuri, 18 noiembrie 2009

Niciodată până acum un desert nu a fost aşa de simplu


Jamie Oliver crede cu putere că folosind doar câteva ingrediente se poate crea desertul perfect: budinci de toate felurile, fructe coapte, dar şi tarte cu orice fel de fructeÎn această săptămână, Jamie Oliver deschide cutia cu surprize. Volumul cinci din "Bucătarul se dezbracă... de secrete" nu este doar pentru copii. Dulciuri suficient cât să vă facă ziua minunată, dar şi alte reţete şi trucuri necesare în bucătărie.
Iată un adevăr universal valabil: tuturor ne plac dulciurile. Nu este doar un impuls pe care-l simţi uneori şi peste care nu poţi să treci. Pur şi simplu, dulciurile ştiu să ispitească. De la copii şi până la oameni în toată firea, trecuţi bine prin viaţă, o bucăţică de ciocolată, o prăjiturică sau un simplu măr copt cu zahăr vanilinat şi scorţişoară poate fi o ispită mai mare decât poate cea mai de preţ comoară. Şi asta pentru că le ai mereu la îndemână.
CHIAR POATE FI UŞOR
Cu toate acestea, tocmai deserturile, mai cu seamă prăjiturile, sunt ocolite de gospodine. Cine se mai încumetă astăzi să facă prăjituri în casă, când la cofetărie, patiserie sau chiar la supermarketuri ai de unde alege dulciuri perfecte, unele în stare congelată ca să-ţi lase parcă timp să alegi ziua potrivită în care să le guşti. Dar oare este chiar aşa? Comoditate în locul sănătăţii şi savorii... Redescoperirea plăcerii de a găti şi întoarcerea la simplitatea din natură presupun ca, pe lângă supe, fripturi şi legume proaspete la grătar, masa să se încheie cu un desert pregătit în casă.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional din 11 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu