marți, 3 noiembrie 2009

O alegere câştigătoare: legume aromate şi pâine cu personalitate


Indiferent de sezon, legumele proaspete sunt alegerea potrivită pentru o masă sănătoasăÎn cel de-al patrulea volum al seriei "Bucătarul se dezbracă... de secrete", Jamie vă învaţă cum să luaţi pulsul legumelor, cum să pregătiţi cel mai gustos rizoto şi cea mai ademenitoare pâine. Reţetele sunt însoţite de sfaturi, explicaţii şi mici trucuri care să vă facă să intraţi cu plăcere în bucătărie. Urmează un succes... culinar.
Nu trebuie să fii vegetarian pentru ca legumele să devină irezistibile. Chiar şi un amator de fripturi împănate va aprecia gustul preparatelor cu legume pregătite în stilul natural şi deloc sofisticat al lui Jamie Oliver.
Noul trend gastronomic impune folosirea ingredientelor naturale, proaspete, asupra cărora nu s-a intervenit stimulându-le proprietăţile. Cu cât drumul din grădini şi până în bucătării se scurtează, cu atât legumele sunt mai savuroase şi mai pline de surprize. Jamie Oliver propune chiar ca oraşele să capete o nouă funcţie, una "metabolică", în care straturile cu ierburi aromate, pentru început, să se mute direct în... bucătării. Rozmarinul, cimbrul sau oregano pot fi plantate în ghivece improvizate (pot fi şi oale mai vechi, că tot suntem în bucătărie). La nevoie, se adaugă câteva frunzuliţe în mâncăruri şi nimic nu poate să fie mai proaspăt de atât. În restaurantele Fifteen, plantele aromate ce cresc în ghivece nu mai sunt de mult timp o noutate pitorească, integrându-se pur şi simplu în peisaj.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional din 3 noiembrie 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu