miercuri, 18 noiembrie 2009

Legume marinate şi murate de vis


Comentariul lui Jamie: Legumele murate sunt absolut delicioase. Am să vă dau combinaţiile mele preferate de legume şi ierburi aromate - grozav de simple şi foarte bune de făcut cadou. Mult mai interesant decât să vă prezentaţi undeva cu o sticlă de vin. După ce le reuşiţi pe acestea, încercaţi variante proprii. Puteţi folosi un borcan mare sau mai multe borcane mai mici (eu le prefer pe cele mici, fiindcă, după ce deschideţi un borcan, ţine numai o săptămână la frigider).
Ingrediente: pentru lichidul de murare: un litru de cidru sau oţet de vin alb, un litru de apă, două linguri de sare de mare; pentru marinată: 500 ml ulei de măsline extravirgin, 5 căţei de usturoi decojiţi şi tăiaţi feli, un ardei roşu iute proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat. Alegeţi una dintre următoarele combinaţii de legume şi ierburi aromate: un kilogram de ciuperci de diverse soiuri şi câteva fire de cimbru, rozmarin şi salvie proaspete; sau un kg de vinete ferme şi două linguri de oregano uscat; sau un kilogram de dovlecei fermi şi 6 fire de mentă proaspătă; sau un kg bulbi de fenicul şi frunzele lor; sau un kg ceapă mică şi 4 frunze de dafin; sau un kg ardei gras roşu şi galben şi câteva fire de cimbru proaspăt.
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 19 noiembrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu