sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ardei copţi cu roşii şi ardei iute


Comentariul lui Jamie: Ardeiul copt, ardeiul iute şi roşiile merg atât de bine împreună! Încercaţi să faceţi rost de legume de culori diferite şi mâncarea va arăta senzaţional în farfurie. Cât despre cantitatea de ardei iute, dacă vreţi să folosiţi mai puţin decât sugerez eu, simţiţi-vă liber să o faceţi!Ingrediente (pentru 4 porţii): doi ardei graşi roşii, tăiaţi în două pe lungume, curăţaţi de seminţe, cu tulpina lăsată; doi ardei graşi galbeni, tăiaţi în două pe lungime, curăţaţi de seminţe, cu tulpina lăsată; sare mare şi piper negru proaspăt râşnit; un căţel de usturoi, decojit şi tocat fin; 24 de roşii cherry, tăiate în jumătăţi; 3 ardei iuţi roşii proaspeţi, din care doi feliaţi şi unul curăţat de seminţe şi tocat fin; două linguri de capere, scurse; o mână de măsline negre, fără sâmburi; frunzele de la o legătură de busuioc proaspăt, două linguri de oţet de vin, alb sau roşu; ulei de măsline extravirgin; opţional: 8 felii de panceta sau costiţă afumată; 4 felii de pâine ţărănească, 4 bucăţi de mozzarella, rupte în jumătatăţi; două mâini de rucola, spălate şi zvântate.
Din volumul "Acasă la Jamie" (2008), copyright reţetă şi fotografii: Editura Curtea Veche
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 8 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu