De ani buni, Jamie Oliver face de toate: conduce un restaurant, realizează emisiuni şi documentare pentru televiziune, se implică în politică şi în schimbarea alimentaţiei şcolarilor, scrie cărţi, face reclame comerciale, are grijă de familie, de prieteni, de tinerii dezavantajaţi şi, mai nou, s-a axat pe grădinărit şi pe cultivarea propriilor legume şi ingrediente. Cum spune chiar el, este "un tip hiperactiv" şi nu poate sta degeaba.
În 2002 a venit cu ideea de a da o şansă tinerilor cu situaţii sociale dificile. Proiectul lui a putut fi urmărit în 2008 la TVR 2 în seria Ucenicul lui Jamie. Fie că a fost vorba de foşti hoţi de buzunare sau de maşini, de tineri dependenţi de droguri sau alcool sau de mame singure fără o meserie, Jamie le-a dat tuturor şansa de a învăţa tainele bucătăriei de calitate şi posibilitatea de a se califica într-o meserie apreciată şi căutată.
A apărut astfel primul restaurant Fifteen.
Citeşte mai mult în articolul scris de Roxana Ioana Ancuţa în Jurnalul Naţional, Jurnal TV din 16 octombrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu