
Au fost reorganizate cantinele şcolare şi s-au îmbunătăţit meniurile servite, s-au organizat cursuri de perfecţionare pentru bucătărese şi, foarte important, a determinat autorităţile publice să ia măsuri. 280 milioane de lire au fost cheltuite pentru îmbunătăţirea prepartelor servite în şcoli, sau recent, 150 de milioane de lire au fost alocate pentru a se asigura că fiecare şcoală secundară va avea inclusă în curriculum lecţii de gătit începând cu anul 2011.
Ceea ce a fost la început doar un manifest (născut dintr-un puternic sentiment de revoltă împotriva preparatelor nesănătoase pe care copiii erau nevoiţi să le mănânce în şcoli), a devenit o mişcare naţională ce a depăşit încet, dar sigur, graniţele Marii Britanii. "Am vrut să dovedesc că pentru acelaşi preţ ca al unei pungi cu chipsuri, de doar 37 de pence, se poate pregăti o masă bine gătită, hrănitoare", spunea Jamie.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu