Revoluţia culinară iniţiată de Jamie Oliver în şcolile britanice impune schimbări radicale. Începând cu anul 2011, copiii cu vârste între 11 şi 14 ani vor participa obligatoriu la lecţii de gastronomie (la fel cum fac în prezent elevii de la ciclul primar), în care vor fi învăţaţi cum se pot prepara reţete ieftine, simple, folosind ingrediente naturale. De asemenea, părinţii pot sugera reţete sănătoase sau versiuni ale celor clasice, care pot fi gătite de copii, "plăcinta păstorului" sau "mere coapte cu sos de fructe" putând fi astfel de variante.
Guvernul va aloca anual suma de 2,5 milioane de lire care să acopere costul echipamentelor necesare utilării adecvate a bucătăriilor din şcoli. De asemenea, peste 800 de profesori vor participa la cursuri de perfecţionare în gastronomie. Secretarul de stat Ed Balls motiva astfel acţiunile departamentului său: "Să termini şcoala ştiind să găteşti preparate pornind de la zero, din ingrediente naturale, este o îndemânare pe care ar trebui să o aibă toţi tinerii. Nu ne gândim la cursuri pentru maeştri bucătari, dar este corect ca elevii să înveţe tehnicile de bază şi să înceapă acasă să gătească mai întâi alături de părinţi, apoi singuri".
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional din 16 octombrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu