Devenit faimos în întreaga lume nu doar pentru talentul într-ale bucătărelii, ci şi pentru promovarea hranei sănătoase şi a unor cauze de impact social, Jamie Oliver a pus tunurile pe bateriile avicole din Marea Britanie, unde puii cresc în condiţii greu tolerabile privirii şi mirosului. "Este absolut dezgustător aici, iar duhoarea este complită. De ce-ar vrea cineva să mănânce aceste păsări care calcă-n propriile materii fecale?", s-a întrebat Jamie în faţa camerelor de luat vederi care l-au însoţit într-o vizită la o crescătorie de pui.
Faimosul bucătar le-a dezvăluit britanicilor toate "secretele" sordide din bateriile avicole, de la lipsa de spaţiu şi lumină până la felul în care sunt sacrificate păsările, într-o emisiune în trei părţi difuzată anul trecut de Channel 4.
Citeşte mai mult în articolul scris de Irina Cristea, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu