Comentariul lui Jamie: Am dat de această metodă de afumare lentă a sfeclei pe grătar sau în jar când am fost în America. Reţeta mea foloseşte sfecle mici, care se curăţă mai uşor de coajă şi se gătesc mai rapid, şi fire de rozmarin care protejează sfecla împotriva căldurii directe a cărbunilor. Alternativ, puteţi coace sfecla la cuptor la 200°C/treapta 6, timp de o oră şi jumătate - va fi la fel de bună la gust, dar îi va lipsi minunata aromă de fum.Ingrediente (pentru două porţii): 8 sfecle mici cu frunzele tăiate, frunzele de la o legătură mică de rozmarin proaspăt, o lingură de oţet de vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit, frunzele de la o legătură mică de pătrunjel (tocate mare), frunzele de la o legătură mică de tarhon sau busuioc (tocate mare), 4 felii x 100 g de muşchi de vită; pentru dressingul cu brânză proaspătă de vaci: dressing, 4 linguri cu vârf de brânză de vaci, o lămâie tăiată în două, ulei de măsline extravirgin, frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt.
Reţetă din volumul "Acasă la Jamie", Editura Curtea Veche, 2008
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de bucătărie din 1 noiembrie 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu