sâmbătă, 24 octombrie 2009

Atacul clonelor


Dezinvolt, intuitiv, creativ, plin de energie şi de entuziasm. Lucrează cu cele mai naturale ingrediente, foloseşte tehnicile simple de preparare a bucatelor, însă rezultatul este întotdeauna unul de mare clasă, care îi lasă "bouche-bée" până şi pe marii bucătari ai ţării şi ai lumii. Imaginea lui de puşti dezinvolt este foarte iubită de clienţii localului ţinut de tatăl său...
Dragoş
Este fiul cel mic al unuia dintre bucătarii-şefi cei mai titraţi din România, Ştefan Bercea, de la Cabana Vânătorilor din Predeal. La 18 ani, obţinea medalia de bronz la Olimpiada de Gastronomie.
Ovidiu
Ce îl deosebeşte pe Ovidiu Septar, din Sfântu Gheorghe, de alţi băieţi de 12 ani este faptul că el tocmai a câştigat o medalie de aur la Concursul Internaţional de Gastronomie "Balada Nej" de la Constanţa, unde Ovidiu a concurat cot la cot cu maeştri bucătari din întreaga lume, în competiţia rezervată seniorilor, adjudecându-şi primul loc la clasa "Preparate din peşte".
Jamie, originalul...
Ca şi Dragoş şi Ovidiu, Jamie Oliver a copilărit în... bucătărie. Părinţii săi aveau un han - The Cricketers - într-un sătuc liniştit din comitatul Essex. La Clavering - care este şi locul naşterii celui mai celebru bucătar britanic contemporan - tradiţia de hangii a familiei era foarte veche.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Lazăr şi Tudor Cireş, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Duminică din 18 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu