miercuri, 28 octombrie 2009

Pui crocant cu roşii dulci


Comentariul lui Jamie: În cazul acestei reţete, combinarea ingredientelor durează doar câteva minute, dar în continuare trebuie gătite lent, la foc mic. Însă răbdarea vă va fi răsplătită din plin: ceea ce se întâmplă cu cele câteva ingrediente din vas e un adevărat miracol şi nu dă greş niciodată, aşa că e o mâncare bună de servit când aveţi musafiri.Pe scurt, pielea puiului devine minunat de crocantă, carnea se face moale şi lipicioasă şi se desprinde de pe os, iar roşiile se prăjesc încet şi formează un sos foarte gustos. Preparatul final poate fi folosit în salate calde, amestecat cu paste pappardelle fierte şi scurse ori consumat ca atare. E o reţetă nemaipomenită.
Ingrediente pentru 4 porţii: 4 pulpe de pui întregi, sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat, o legătură mare de busuioc proaspăt, cu frunzele puse deoparte şi tulpinile tocate mărunt, două mâini mari de roşii cherry roşii şi galbene, tăiate pe din două, şi roşii ovale bine coapte, tăiate sferturi, o căpăţână de usturoi, un ardei iute roşu proaspăt, tocat mărunt, ulei de măsline, opţional: o cutie de 400 g de fasole cannellini, scursă, opţional: două mâini de cartofi noi răzuiţi de coajă.
Reţetă din volumul "Acasă la Jamie", Editura Curtea Veche, 2007
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 29 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu