sâmbătă, 24 octombrie 2009

Fifteen’s


Un proiect social desenat de Jamie Oliver şi transformat într-un mare succes comercial! În restaurantul Fifteen lucrează foşti puşcăriaşi; asta nu-l împiedică să fie unul dintre cele mai bine cotate din Londra, Amsterdam sau Melbourne.
Deschis în 2002, la Londra, primul restaurant Fifteen reprezintă, în totalitate, opera lui Jamie Oliver. Activist social de excepţie (alimente organice, cultură gastronomică, implicare socială), Jamie e creatorul acestui proiect menit a da de lucru la 15 tineri capabili să devină bucătari profesionişti. Tinerii de 18-24 de ani provin din familii defavorizate, sunt şomeri, unii chiar au făcut puşcărie.
Înainte de a lucra în bucătăria restaurantului, alături de profesionişti, aceştia urmează cursurile unui colegiu de catering, unde învaţă să gătească în condiţii de stres. Elevii intră într-un sistem familial, în care primesc ajutor în ceea ce priveşte locuinţa, cheltuielile şi alte probleme personale.
Citeşte mai mult în articolul scris de Tudor Cireş, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu