sâmbătă, 24 octombrie 2009

Lecţii de bucătărie cu Jamie Oliver


Înarmaţi-vă cu toate cele necesare bucătăritului şi porniţi la atac! Jamie Oliver, bucătarul dumneavoastră personal (şi ce mai bucătar!), găteşte, dă sfaturi şi spune poveşti. Vă îndrumă pas cu pas, astfel încât nici un preparat să nu fie prea greu de făcut sau nesavuros. Şi chiar nu aveţi cum să daţi greş!
Fiecare reţetă din "Bucătarul se dezbracă... de secrete" (apărut în 1999 în Marea Britanie sub titlul "The Naked Chef") este de fapt rezultatul unei alchimii. Nu vă gândiţi la ceva sofisticat, cu ingrediente neobişnuite, pe care le încadrăm mai degrabă în categoria "exotice". Este vorba de fapt de o simplificare, de o reducere a preparatelor pretenţioase servite în restaurante cu multe stele, la variantele lor simple. Dar asta nu le ştirbeşte nimic din savoare.
Cât despre Jamie Oliver, bucătarul-autor de cărţi culinare şi protagonist de emisiuni gastronomice, acesta vi se dezvăluie pur şi simplu, dezbrăcat de aura de celebritate. Doar un prieten care ştie să spună poveşti... gustoase.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional din 14 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu