sâmbătă, 24 octombrie 2009

Chiftele de dovlecei


Comentariul lui Jamie: Este o reţetă pe care am învăţat-o relativ recent. Nu eram sigur dacă o să meargă, dar a mers şi am fost foarte încântat de rezultate. Dacă o preparaţi cum trebuie, veţi obţine un amestec delicios de dovlecei, crocanţi în exterior, dar moi şi fragezi în interior. Mie îmi place să îi mănânc ca atare sau pe un platou cu gustări, alături de brânză feta şi roşii bine coapte sau cu friptură de porc, cu pui sau cu peşte. Este o mâncare de vară nemaipomenită.
Ingrediente pentru 4 porţii:
4 dovlecei, un ou ecologic mare, o linguriţă cu piper alb, o lingură cu vârf cu făină cernută, un ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt, frunzele tocate de la o legătură de mentă proaspătă, lămâie curăţată de coajă şi tăiată în sferturi, o mână bună cu parmezan proaspăt ras, sare de mare, ulei de măsline, o jumătate de linguriţă cu chimion.
Preparare: Îndepărtaţi capetele dovleceilor şi tăiaţi-i în sferturi, pe lungime. Înlăturaţi mijlocul alb şi pufos cu ajutorul unui cuţit. Apoi tăiaţi dovleceii beţişoare, fără să vă faceţi prea multe griji cu privire la formă - nu trebuie să fie perfect regulate.
Reţetă din volumul " Să gătim cu Jamie", Editura Curtea Veche, 2007
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu