sâmbătă, 24 octombrie 2009

Jamie Oliver: "Sfârşitul de săptămână e sfânt, e doar al nostru, fără aparate foto şi camere de luat vederi"


Despre Jamie Oliver oricine are o părere mai mult sau mai puţin bună. Este primul "telebucătar" care i-a încurajat pe oameni să experimenteze şi a reuşit să nu îi intimideze când găteşte, cu toate că mânuieşte ingredientele şi ustensilele cu o îndemânare vecină cu acrobaţia, indiferent dacă se află într-o bucătărie perfect utilată, într-o grădină sau într-un luminiş pitoresc.
"A devenit un model cu care până şi bărbaţii cu tatuaje fioroase se pot identifica", spune despre Jamie Oliver jurnalistul britanic Lucas Hollweg, care l-a intervievat pentru suplimentul Style al publicaţiei The Sunday Times.
Se străduieşte să schimbe din temelii stilul de alimentaţie al britanicilor şi să-l extindă, dacă se poate, şi în beneficiul altor naţiuni cu din ce în ce mai multă "greutate". Găteşte cu un aer perfect relaxat, aproape în joacă. Amestecă, îndrăzneţ, arome puternice, foloseşte cantităţi generoase, zâmbeşte tot timpul şi "nu se dă mare" cu arta pe care o stăpâneşte. Le dă oamenilor încredere în ceea ce pot face cu propriile mâini. Le arată că gătitul poate fi o distracţie.
Citeşte mai mult în articolul scris de Irina Cristea, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Duminică din 4 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu