sâmbătă, 24 octombrie 2009

Muşchi de porc condimentat, prăjit la foc mic, cu fasole pestriţă şi roşii


Comentariul lui Jamie: Această mâncare poate fi servită aşa cum e descrisă aici, dar este absolut minunată şi aşezată pe foi de tortilla sau lipii fierbinţi, ca un fel de fajita sau burrito. Boiaua afumată spaniolă se găseşte astăzi peste tot, iar măcelarul poate să cureţe şi să cresteze carnea de porc, astfel încât să economisiţi timp.
INGREDIENTE:Pentru 8 porţii: 3 kg muşchi de porc cu şorici, curăţat după metoda franţuzească; sare şi piper negru măcinat; 5 linguriţe de boia afumată; zeama de la o lămâie; ulei de măsline; 3 cepe roşii, tăiate felii subţiri; 6-8 ardei iuţi roşii, galbeni şi verzi; 200 g cârnaţi chorizo mici, tăiaţi felii groase; 6 foi de dafin; 2 fire de rozmarin proaspăt, tocat mărunt; 3 conserve x 400 g de roşii, tocate mai mare; 2 mâini de roşii proaspete, bine coapte, tăiate pe jumătate; 4 conserve x 400 g de fasole pestriţă, scurse; 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt; o mână de pătrunjel proaspăt, tocat; oţet de vin roşu; smântână pentru servit.
Din volumul "La masă cu Jamie. Carte de bucate", de Jamie Oliver, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2006
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Duminică din 11 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu