sâmbătă, 24 octombrie 2009

La război cu furculiţa şi cuţitul

Jamie Oliver este mai mult decât un bucătar carismatic, ale cărui emisiuni de televiziune sunt urmărite cu pixul şi carneţelul în mână de cei îndrăgostiţi de naturaleţea şi firescul celui care nu s-a lăsat "acaparat" de mirajul celebrităţii. Este un om care a avut puterea de a schimba destine şi de a imprima un nou ritm de viaţă. Unul sănătos, organic, verde...
Cu patru ani în urmă, în şcolile britanice începea revoluţia... culinară. Nu s-a soldat cu victime, nu au curs lacrimi, ci le-a fost dată copiilor o nouă şansă la sănătate. Intrigat de calitatea meniurilor din şcoli, care cuprindeau preparate nesănătoase (studiile arătau că un sfert din numărul adolescenţilor suferea de obezitate), Jamie Oliver a iniţiat o campanie cu un moto care nu putea să lase pe nimeni indiferent: "Hrăneşte-mă mai bine!".
Şi cum poveştile de viaţă sunt cele care pot să răscolească, Jamie Oliver a filmat experienţa sa de la Kidbrook School din Greenwich, locul unde şi-a instalat "tabăra de campanie". Cele patru episoade ale seriei "Jamie's school dinner" ("Mesele de la şcoală ale lui Jamie") au făcut istorie.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac,publicat în Jurnalul Naţional din 12 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu