sâmbătă, 24 octombrie 2009

Bucătar pe alte continente

Călătoriile culinare sunt fără doar şi poate cele mai interesante experienţe. Stiluri diferite, ingrediente senzaţionale, oameni aparte, atât de diferiţi, încât poveştile lor de viaţă reprezintă de fapt câte o călătorie în sine.
Jamie Oliver a pornit mai întâi să "guste" Australia, animat de dorinţa de a împărtăşi şi altora crezul său. "Jamie's Kitchen Australia" (cele zece episoade ale seriei au fost difuzate în 2006) a fost de fapt un proiect educativ.
Cea mai recentă călătorie a gusturilor a fost însă în America. "American road trip" (realizat în 2009) este în acelaşi timp un jurnal de călătorie, dar şi unul culinar. O îmbinare fericită de senzaţii olfactive şi gustative. "Mulţi oameni cred că mâncarea americană înseamnă numai burgeri, cartofi prăjiţi, toate în porţii uriaşe. Dar este mult mai mult în această ţară. Vreau să trec dincolo de stereotipuri şi să încerc adevăratul gust al Americii", spunea Jamie la începutul seriei.
Citeşte mai mult în articolul scris de Simona Chiriac, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu