sâmbătă, 24 octombrie 2009

Pui dulce-acrişor la cuptor


Comentariul lui Jamie: Este o mâncare fantastică, cu o aromă foarte delicată, dulce-acrişoară. Are ceva reconfortant şi profund, fiind ideal de consumat în lunile reci ale anului. Dacă nu găsiţi pui mici de tot, folosiţi un pui mare - singura diferenţă este că prepararea va dura ceva mai mult. Mâncarea e delicioasă, servită cu verdeţuri şi piure cu ulei de măsline.
Ingrediente pentru 4 porţii: o portocală tăiată în sferturi, două batoane de scorţişoară, rupte în două, 6 fire de rozmarin, 4 puişori, preferabili ecologici, ulei de măsline, 2 cubuleţe de unt, 2 cepe roşii curăţate şi tăiate solzişori, 4 tulpini de ţelină, o conservă (280 g) de roşii uscate la soare, scurse de ulei, 3 pahare de vin Chianti, 6 linguri oţet de vin roşu, o mână de stafide, o mână de seminţe de pin, 16 felii subţiri de pancetta afumată.
Preparare: Încingeţi cuptorul la 200 grade C. Umpleţi fiecare puişor cu un sfert de portocală, o jumătate de baton de scorţişoară şi un fir de rozmarin.
Reţetă din volumul "Să gătim cu Jamie", Editura Curtea Veche, 2007
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu