sâmbătă, 24 octombrie 2009

Salvaţi baconul!


Save Our Bacon! Iată sloganul sub care Jamie Oliver pledează pentru carnea de porc britanică. El arată că această carne are o calitate superioară celei provenite din alte ţări, pentru că în Marea Britanie standardele de bunăstare a animalelor sunt cele mai ridicate din lume.
Însă acest lucru presupune costuri crescute pentru fermieri, ceea ce face ca produsele din carne de porc englezească să fie mai scumpe în magazine decât cele importate. Pentru a fi sigur că produsele englezeşti nu vor dispărea din magazine, Jamie le cere trei lucruri concetăţenilor săi. În primul rând, să cumpere porc englezesc. Cumpărătorul trebuie să fie atent la etichetă, iar dacă în acel magazin nu există porc englezesc, trebuie să întrebe de ce nu. În al doilea rând, le sugerează să încerce bucăţile mai ieftine de carne, cum ar fi cele de la burtă şi de la ceafă. În al treilea rând, el propune ca etichetarea clară să fie obligatorie.
Citeşte mai mult în articolul scris de Carmen Drăgan, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu