sâmbătă, 24 octombrie 2009

Ierburi, legume, condimente


Indiferent dacă tocmai aţi început să gătiţi sau sunteţi un bucătar experimentat, cartea "Bucătarul se dezbracă... de secrete", volumul I, este un dar pentru fiecare. În cele trei capitole: "Ierburi şi mirodenii", "Supe", "Salate şi dressinguri", Jamie ne propune reţete sănătoase, la îndemâna oricui.Despre ierburi, bucătarul spune că sunt un element obligatoriu. "Sunt extrem de uşor de cultivat, nu contează dacă locuiţi la oraş sau la ţară, dacă sunteţi bogat sau sărac... Pur şi simplu semănaţi-le în grădină, într-un ghiveci sau într-o găleată. Trebuie să cultivaţi rozmarin, cimbru, salvie şi dafin... mentă, oregano şi măghiran".
Secretul supelor constă în ingredientele folosite, crede Jamie. Pentru salate, măiestria constă în capacitatea de a transforma nişte legume plicticoase ca morcovii, ţelina, feniculul şi ardeii într-un preparat genial, cu ajutorul condimentelor.
Citeşte mai mult în articolul scris de Carmen Drăgan, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu