sâmbătă, 24 octombrie 2009

Un "chef" pe Downing Street

Despre Jamie Oliver şi meniurile sale pot vorbi şi foştii sau actualii ocupanţi ai locuinţei din Downing Street, numărul 10, reşedinţa primului-ministru al Marii Britanii. Tony Blair şi preşedintele Consiliului Italian, Massimo d'Alema, au servit aici, în 2000, o masă pregătită de Jamie Oliver, pentru ca în 2003 premierul britanic să repete experienţa, în compania premierului irlandez Bertie Ahern.
EXAMEN CU OBAMA
Imposibil ca preşedintele Barack Obama să nu fie sensibil la bucătăria celui care şi-a pus în gând, cum scriau ziarele, "să slăbească America"! Jamie şi Obama s-au aflat faţă în faţă cu ocazia summit-ului G20, care a avut loc în aprilie 2009, la Londra. În aceeaşi locuinţă din Downing Street, la numărul 10, şeful Casei Albe şi soţia lui, Michelle, alături de premierul britanic, Gordon Brown, de cancelarul german, Angela Merkel, şi de preşedintele rus, Dmitri Medvedev, au putut gusta din meniul propus de Jamie Oliver, ajutat de opt dintre bucătarii săi de la nu mai puţin celebrul restaurant londonez Fifteen. Lista-meniu a cuptins, în deschidere, somon de Shetland şi legume de Sussex cu usturoi Elwy Valley şi pâine irlandeză de casă.
Citeşte mai mult în articolul scris de Tudor Cireş, publicat în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu