sâmbătă, 24 octombrie 2009

Budincă gustoasă de peşte


Comentariul lui Jamie: Deşi am mai mâncat aşa ceva, de curând unul dintre elevii mei mi-a atras atenţia asupra acestei budinci de peşte. În mare, ea cuprinde ceapă dulce şi fenicul fierte la foc mic până se transformă într-un fel de piure, acoperite cu straturi de peşte delicios, cartofi crocanţi şi pesmet cu puţină smântână şi brânză, totul la cuptor.
Când mâncaţi, aveţi grijă să luaţi cu furculiţa câte puţin din fiecare strat! Este o metodă nemaipomenită de a găti păstrăvul, sardinele, somonul sau macroul - de fapt, orice fel de peşte, dar mai ales cel gras, care este grozav pentru copii. Încercaţi să cumpăraţi peşte cât mai proaspăt şi rugaţi-l pe vânzător să-l pregătească şi să-l dezoseze.

Ingrediente pentru 4 porţii: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri, 4 linguri ulei de măsline, un căţel de usturoi, curăţat şi tocat, o ceapă curăţată şi tăiată felii, un bulb de fenicul curăţat şi feliat, o lingură seminţe de fenicul, 4 fileuri medii sau 8 fileuri mici de păstrăv dezosate, 300 ml smântână subţire, 2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru presărat deasupra, două fileuri de anşoa, sare mare şi piper negru proaspăt măcinat, două lămâi tăiate pe jumătate.
Reţetă din volumul "La masă cu Jamie", Editura Curtea Veche, 2006
Publicată integral în Jurnalul Naţional, Jurnalul de Bucătărie din 15 octombrie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu