sâmbătă, 24 octombrie 2009

Jamie Oliver: Unii adoră să tureze motoarele, mie îmi place să fac pâine!


Fie că pregăteşte o prăjitură cu ciocolată sau o simplă pâine, Jamie Oliver are pentru fiecare reţetă o poveste amuzantă de spus.
Jamie Oliver a fost dintotdeauna un tip cu carismă. Învăţat încă de mic să-i facă pe clienţii care veneau la pub-ul familiei să se simtă bine şi alegând o profesie ce implică lucrul în echipă, s-a format ca un adevărat "om de lume". Iar asta îi iese prin toţi porii. Îi place să stea de vorbă cu oamenii, să afle, să cunoască. Cel mai bine se simte când este înconjurat de familie şi de prieteni. Şi nu conteneşte niciodată cu vorbitul; acesta este un fapt dovedit.
"Când lucram în Franţa, brutarii obişnuiau să frământe aluatul foarte repede, erau foarte buni. Iar când am învăţat să fac pâine cu un italian pe nume Genaro - care face o pâine fantastică! -, m-a oprit brusc când am început să-i ameţesc aluatul: «Nu, Jamie, nu o face aşa!». A venit lângă mine, a început să frământe aluatul cu mişcări foarte lente şi mi-a spus: «Ştii, a face pâine e cam acelaşi lucru cu a face dragoste cu o femeie frumoasă. Trebuie să o tratezi cu blândeţe şi să fii viguros doar în punctele în care trebuie». A fost fantastic!".
Citeşte mai mult în articolul scris de Magda Cristina Ursache, publicat în Jurnalul Naţional din 24 octombrie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu